ODISSZI WORKSHOP RAHUL ACHARYAVAL.

/ 2017-09-04 /Odisszi workshop Rahul Acharyaval

 

 

A nagy sikerű Indiai tánctábor után most Budapesten is bekapcsolódhatsz az Odisszi tanulásba, amelyet mesterem, Rahul Acharya vezet.

 

Rahul Acharya korunk egyik nemzetközileg legismertebb és legkedveltebb Odisszi szólótáncosa, akire világkörüli turnéi során az „isteni táncos” jelzĹ‘ ragadt rá. Nem véletlenül, hiszen 32 éves korára az Odisszi tánc elismert mesterévé vált, úgy technikai szempontból, mind az érzelmi kifejezésmód finomságában. Táncát egyszerre szövi át a szépség, a művészi kifejezĹ‘késség, a kicsiszolt pontosság és a spirituális erĹ‘, felfedve ezzel a színpadon az Odisszi tánc külsĹ‘ és belsĹ‘ értékeit.

 

Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy tanítványának fogadott és hogy elfogadta a meghívásomat Magyarországra! A tánc mellett sokat tanultam tĹ‘le a kultúráról, és a tánchoz való hozzáállásról, ami az élethez való hozzáállásomat is megváltoztatta és nagy segítség a hétköznapokban. Tanítványaim most augusztusban részt vettek Rahul Acharya által vezetett tánctáborban. Nagy öröm számomra látni, hogyan kaptak egyre nagyobb motivációt a tánc eme letisztult formájának gyakorlásához.

 

A négy napos workshop után folytatódik a tanulás a most alakul ODRA Odissi Dance and Research Centre keretein belül.

 

 

 

Túri Virág Réka

 

odisszi táncművész, modern tánctanár (MTF)

 

 

IdĹ‘pont: 2017. szeptember 4. 6.7.8. kedd kivételével hétfĹ‘tĹ‘l péntekig.

Minden nap 17.30 - 18.30 - kezdő

17.30  - 19.30 - haladó

Helyszín: Amrita Sher-Gil Kulturális Központ, Bp., 2. ker. Búzavirág u. 14.

Ára: 6000 Forint (Fizetés az elsĹ‘ alkalommal 17.15-tĹ‘l)

A workshopra regisztrálni lehet a következĹ‘ online jelentkezési lapon: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfqASekcmhHmbGG4jFq-axS4KHG5OHMYzusLqzotoBig8m-JQ/viewform?usp=sf_link

ÉrdeklĹ‘dni lehet az info@parvati.hu email címen.

 

Programajánló:

Szepember 5-én kedden ugyanott Rahul Acharya és Túri Virág Réka táncbemutatóját láthatják.KEZDĹ‘ ODISSZI ĂłRA INDUL A BHARATA KULTĂşRTĂ©RBEN.

/ 2017-05-11 / 

Ha érdekel az indiai kultúra, és szeretsz táncolni, akkor itt az alkalom, hogy csatlakozz a kezdĹ‘ Odisszi órákhoz!
Túri Virág Réka vagyok, Odisszi indiai tánccal 2003-tól foglalkozom. A Parvati Odisszi Tánccsoportot 2006-ban alapítottam.
ElsĹ‘ mesterem eltávozása után 2015-ben egy új stílust kezdtem tanulni az Odisszi táncélet egy kiemelkedĹ‘ elĹ‘adóművészétĹ‘l Rahul Acharyatól Bhubaneswarban az ICCR (Indian Council for Cultural Relitions) ösztöndíj keretein belül.
 
Most hazaérkezésem után várom azokat a jelentkezĹ‘ket, akik szívesen kapcsolódnak be egy letisztult táncstílus tanulásába, ahol a gyakorlat mellett a tánc elméletére és kulturális hátterének ismeretére is nagy hangsúlyt fektetünk.
Az órák május 11-én indulnak mindne csütörtökön 18.00-19.30-ig a Bharata Kultúrtérben (Bp. 7. ker. Tivadar u. 3.)
ÉrdeklĹ‘dni lehet az info@parvati.hu email címen.

 

 

https://www.facebook.com/events/118007582094275/?ti=iclMEGĂşJULT ODISSZI WORKSHOP

/ 2017-04-22 /Megújult Odisszi workshop

 

 • Már táncoltál nálam és még mindig érdekel az odisszi?
 • Vagy most hallottál róla és szívesen tanulnál egy Ĺ‘si tradicionális indiai táncot?
 • Kíváncsi vagy hogy egy másik földrészen miféle gesztusokat használnak, és milyen érzelmek vannak mögötte?

Ha eddig nem tudtál csatlakozni, most itt az alkalom a kezdésre, vagy újrakezdésre. Hiszen egy megújult odisszit tanítok most, amit a régebbi tanítványok is az alapoktól kezdenek.

Mint ahogy ezt én is tettem, másfél évvel ezelĹ‘tt nagy döntésre szántam el magam. Korábbi mesterem néhány éve eltávozott, így szükségét éreztem, hogy újra bekapcsolódjak a tanulásba mesterem, Rahul Acharya által. Megpályáztam az ICCR ösztöndíjat (Indian Council for Cultural Relations), amit 2015-ben meg is kaptam, így lehetĹ‘ségem nyílt az odisszi tudásomat egy másik szintre emelni.

Mesterem, Rahul Acharya egy tehetséges rendkívül precíz táncművész, aki bejárta és járja a világot megragadó táncával. A tanításban a gyakorlat mellett az elméletre is nagy hangsúlyt fektet. Hűen követi a tradíciót, mégis modern gondolkodású, nyitott ember. Életét és napjai minden mozzanatát a tánchoz való hű elkötelezĹ‘dés irányítja. Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy tanítványának fogadott! A tánc mellett sokat tanultam tĹ‘le a kultúráról, és a tánchoz való hozzáállásról, ami az élethez való hozzáállásomat is megváltoztatta és nagy segítség a hétköznapokban.

Most négy napos workshopot hirdetek, ahol az odisszi gyakorlati és elméleti alapjait sajátíthatod el. A workshopot követĹ‘en kellĹ‘ érdeklĹ‘dĹ‘ esetén heti rendszerességgel folytatódhat a tanulás.

 

Időpont:

2017.április.22. szombat; április.23. vasárnap; május.6. szombat; május 7. vasárnap

Minden nap: érkezés 11-tĹ‘l

                  11.30-12.15 mudrák, viniyogah, tálák

                  12.15-13.00 elméleti elĹ‘adás az odisszi történetérĹ‘l, mestereirĹ‘l…

                  13.30-14.30 alaplépések tanulása

(A jelenlegi tanítványoknak 9-tĹ‘l érkezés!!! 9.30-tól kezdés.)

 

Helyszín: Rejtett kincs lelki töltĹ‘állomás, Bp. 7.ker. Rózsa u. 1. ( piros korlát az utcafrontról)

Jelentkezés: info@parvati.hu email címen

Jelentkezési határidĹ‘: 2017.április 17.

 

A tanfolyam minimum létszám esetén indul!

 

Várlak szeretettel, és írj bátran!

 

Túri Virág Réka

 

Itt tudhatsz meg többet rólam: http://parvati.hu/index_tancmuveszet.php?url=szakmai_oneletrajz

Legutóbbi interjú: https://bharata.hu/kultura/megfogta-india-spiritualitasaKEZDďż˝ CSOPORT INDUL

/ 2015-08-27 /A részletekért kattints ide: http://www.indianembassy.hu/?p=125697

 

Szeptember 9-étďż˝l indul. Jelnetkezni lehet aug 31ig.TRADÍCIONÁLIS ÉS MODERN INDIAI TÁNC - A PARVATI ODISSZI TÁNCCSOPORT 5. ÉVADZÁRÓ BEMUTATÓJA

/ 2015-06-13 /Valódi mérföldkő a Parvati Tánccsoport életében az idei Évadzáró bemutató. Egy igazán újszerű műsort láthat most a közönség.
Természetesen idén is együtt táncolunk egy színpadon egy kisebb Odisszi hadsereggel, ami az együttes jelenlegi létszámát jelenti, aprókkal és nagyokkal együtt harmincnégy főt számlálva.
A műsor első felében klasszikus darabokban mutatja meg magát a kezdő középhaladó és gyerek csoport, majd a haladók egy lírai Pallavival újítják a tardícionális repertoárt. Ezt követően szólót táncol Túri Virág Réka Szaraszvatihoz a tudás és művészetek istennőjéhez imádkozva.
A hagyományok tisztelete mellett igényünk van a mondanivaló élővé tételére is, ezért a keleti filozófián alapuló gondolatokat most modern módon fogalmazzuk meg a 21. század rohanó nyugati embere számára, ami kevésbé direkt, ám elgondolkodtató és sokkal inkább érzésekben beszélő, mint a klasszikus tánc kifinomult saját gesztus nyelvvel rendelkező szövevényes történetei. 

 

"A mozgás információt közvetít, mint a szavak.
A tánc egy önálló saját nyelv, a lélek nyelve.
A gyönyörű kidolgozott keletiesen nőies testek harmonikus mozdulatsorai ennek a táncnak egy kifejeződése. Imádkozunk, hogy ezen az ünnepen odaadhassuk magunkat eszközül ennek a TÁNCnak."
Túri Virág Réka

Link:http://kulturkuria.hu/viewContent.php?category=13&event=16977

Időpont: 2015. június 13. 17.00

Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria 2. ker Templom utca 2-10

Táncol a Parvati Tánccsoport
Szóló: Túri Virág Réka
Konferál: Dóka Róbert

Jegy ára: 1000 forint
Jegyeket a helyszínen, vagy online itt lehet vásárolni: http://www.jegy.hu/program/tradicionalis-es-modern-indiai-tanceloadas-evadzaro-bemutato-51992/298939ODISSZI KLASSZIKUS ÉS FÚZIÓS TÁNCELŐADÁS

/ 2015-06-09 /Tiszteljük a klasszikus hagyományokat, mindazt, ami mesterről tanítványra öröklődött évszázadokon, vagy akár évezredeken át, épp ezért őrizzük az Odisszi tradicionális darabjait. Ebből láthatnak ízelítőt a műsor első felében. Egy virág felajánlást követ egy Pallavi, majd Szaraszvatihoz szóló imádsággal fejeződik be.

A második felében új oldalunkat mutatjuk meg, amiben a téma keleti filozófián alapuló és egyben egyetemes mondanivalót fogalmazzuk meg táncban az Odisszi elemeit alapul véve, egyedi módon modern tánccal ízlésesen kombinálva.
Az együttes alapítója és vezetője Túri Virág Réka, aki a Magyar Táncművészeti Főiskola moderntánc tanár szakán végzett, az Odisszit pedig Indiában, Orisszában tanulta.

Időpont: 2015.június 9. 18.00

Helyszín: Amrita Sher-Gil Kulturális Központban (2. ker. Búzavirág u. 14.)

Belépés ingyenes!

Táncol a Parvati Tánccsoport
Szóló: Túri Virág Réka
Konferál: Dóka RóbertKEZDŐ ÉS HALADÓ CSOPORT INDUL

/ 2014-09-10 /Figyelem! Jelentkezz minél hamarabb, mert  a helyek betelnek. Névvel, emaillel, az alábbi email címen: cultural.centre@indianembassy.hu

 

Az indiai tánc kezdő órák 2014. szeptember 10 (szerda) indulnak az Indiai Kulturális Központban, az Indiai Nagykövetség mellett.

 

Felnőtt kezdő odisszi indiai táncóra: 17.30-18.30

Felnőtt haladó odisszi indiai táncóra: 18.30-19.30

 

Az órákhoz előzetes regisztráció szükséges az Indiai Kulturális Központ email címén:  cultural.centre@indianembassy.hu

 

Részletek itt:

http://www.indianembassy.hu/?p=10669

 

Helyszín: 2. ker. Búzavirág u. 14.

 

Csatlakozz hozzánk a facebookon is, ahol az aktulalitásokat folyamatosan megtalálod.INDIAI TÁNCTÁBOR GYEREKEKNEK 2014.

/ 2014-06-11 /A tavalyi nagy sikerű indiai tánctábor után idén gyerekeknek is megrendezzük kézműves foglalkozással, sok játékkal egybekötött bentlakásos táborunkat. Az ötnapos gyerektábor vezérfonala az indiai odisszi tánc, mint mozgáskultúra. A játékos, képességfejlesztő táncoktatás mellett, életmódbeli, kulturális, kézműves és ismeretterjesztő foglalkozásokkal segítjük a résztvevőben a környezettudatos szemlélet fejlődését.

6-12 éves gyerekeket várunk, akik szeretnek mozogni, alkotni és szívesen tennék ezt indiai kulturális környezetben.

Öt nap alatt játszva tanulunk olyan egyszerű gyakorlatokon keresztül, amelyek az indiai nevelésben, már évezredek óta jól beváltak. Az indiai tánc gyakorlatai fejlesztik a ritmusérzéket, mozgáskultúrát, a mudrák a kézügyességet. Az izolált mozgás megtanít a koncentrációra, és fegyelemre, míg a jóga segítségével megtanulunk lazítani, kikapcsolni is. 

A gyerekek napi programja reggelitől vacsoráig tart, mely az indiai kultúra köré csoportosított foglalkozásokból áll:

 • indiai klasszikus tánc alapjai
 • esztétikus testképzés
 • indiai ritmusgyakorlatok
 • kéz és szemgyakorlatok (mudrák)
 • reggeli közös éneklés
 • tenyérfestés hennával
 • kreatív kézműves foglalkozások
 • ékszerkészítés újrahasznosított anyagokból
 • mandalakészítés színezett sóval
 • indiai történetek olvasása és feldolgozása
 • jóga
 • relaxáció
 • sok játék


Oktatók: Túri Virág Réka odisszi táncoktató, moderntánc tanár és D'Albini Zsuzsanna múzeum pedagógus, művészettörténész

A helyszín, szállás: Nandafalva hindu templom vendégháza adja a szállást. A foglalkozások szabad levegőn, időjárás függvényében zárt térben zajlanak.

 

Fotókat találsz az eddigi táborokról a facebook oldalunkon:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.197008133684233.60427.121991497852564&type=3

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.220199381365108.65487.121991497852564&type=3

 

A tábor díja:  30000 Ft Ez magában foglalja a napi háromszori ízletes vegetáriánus étezést, a szállást és az oktatási költséget.

 

A tábor ideje: 2014. augusztus 6-10.


Jelentkezési határidő: július 29.

 
Előleg: 10 ezer Ft

 

Érdeklődni lehet:

30/5653316

vagy emailben: info @parvati.hu

 

Várunk szeretettel!INDIAI TÁNC - PILATES - JÓGA TÁBOR 2014.

/ 2014-06-10 /Ha vágysz egy kis feltöltődésre, szeretsz mozogni, inkább az aktív pihenést választod, és persze szereted a friss levegőt, finom ételeket, akkor itt a helyed.

 

A helyszín, szállás: Nandafalva hindu templom vendégháza adja a szállást. A foglalkozások szabad levegőn, időjárás függvényében zárt térben zajlanak.

 

A tábor díja: 28000 Ft Ez magában foglalja a napi háromszori ízletes vegetáriánus étezést, a szállást és az oktatási költséget.

 

A tábor ideje: 2014. augusztus 13-16.


Jelentkezési határidő: július 29.

 
Előleg: 10 ezer Ft

 

Várunk szeretettel!

Írja az info@parvati.hu-ra, vagy hívj az 30 5653316-os számon.VEGA EST - FÖLD NAPJA ÜNNEPSÉG

/ 2014-04-07 /Szeretettel várunk Mindenkit április 7. rendezvényünkre, ahol a hónap egyik jeles eseményét ünnepeljük !

A Föld Napja (ami 20-án lesz) egy fontos és jeles program minden országban. E találkozón B.A.Govinda Swami (Lakatos Gyula) ismertetést ad az - Andok Egyezményről -, mely a mai kor egyik legértékesebb környezetvédelmi programja. Kiegészítő programok színesítik a z esemény, mint pl. mécses felajánlása a Föld Anya tiszteletére és Odisszi indiai tánc bemutató.

A darab címe: Mangalacharan Előadja: Túri Virág Réka a Parvati tánccsoport vezetője Az odisszi táncos elsőként Bhumihoz a Földanyához fohászkodik áldásért. Ezt nem csupán az előadáson, de minden gyakorláskor is megteszi. Elnézést kérünk a Földanyától a rajta való táncolásért, hogy lábunkkal erősen ütjük őt. Egy szent teret és időt nyitunk meg, ahol a táncfelajánlás történik.

Ezt követően vegetáriánus ételek megszentelése és elfogyasztása következik.

Szeretettel várunk, gyere el - boldogan fogsz hazamenni. garantáljuk

 

Csatlakozz az eseményhez a facebookon ide kattintvaINDIA MOSOLYA KARÁCSONYRA

/ 2013-12-14 /Esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/206117792905461/

Indiai kulturális est tánccal, jógával, énekkel és beszélgetéssel.

"Indiában járva engem mindig az fog meg, hogy vallástól függetlenül az emberek tudnak mosolyogni, és a kötelességek elvégzése közben is figyelnek egymásra. A híres "indiai idő" pedig nem kényszerít stressz helyzetbe minket. Így Karácsony előtt egy kis kulturális programra hívnánk meg, aminek a végén Vishakha Devi Dasi fog előadást tartani a szeretet jógájáról." (Túri Virág Réka)

Időpont 2013. december 14. 16.30
Helyszín: Rejtett kincs Kulturális Központ (Bp. 7. ker. Rózsa u. 1)

Program:
16:30-tól:
A Parvati Odisszi gyerekcsoportjának bemutatója.
Astanga jógabemutató Tóth Csabával.
Papp Zsazsi énekel.

18:00: Vishakha Devi Dasi: "Áhítat a szívben a bhakti jóga szemszögéből"

Várunk téged sok szeretettel!

A belépés ingyenes.GANESHA

/ 2013-11-12 /A mostani előadás középpontjában Ganésha áll, aki a bajok elhárítója, és az otthonok védelmezője. Az odisszi Ganésha mozdulatait, a maga kecsességével mutatja meg. Ormánya és fülei könnyeden hajlanak, édesen ringó extatikus tánca bokacsengettyűit hallatja.


A műsorban több szerepet kap a Pallavi, ami az odisszi ékessége a maga líraiságával.

www.parvati.hu
Itt gyakorlunk: www.rejtettkincs.hu

http://www.indianembassy.hu/?p=7243TÁNCISKOLÁK ÉJSZAKÁJA

/ 2013-09-12 /Várunk 2013. 09.13-án a Tánciskolák éjszakáján.

 

Részletes program:

https://www.facebook.com/events/333367723465526/

 

http://tanciskolak-ejszakaja.hu/hu/ejszakavarazsaINDIA NAP BME

/ 2013-05-10 /Budapestieknek ajánlom ismét a bemutatónkat a BME Q épületében megrendezésre kerülő India Napon.

Egész nap sok színes program várja az érdeklődőket.

 

Részletek a facebookon: Parvati Tánccsoport

 

Fellép a Parvati Tánccsoport.

Szólót táncol Túri Virág Réka

Helyszín: BME Q épülete (Petőfi híd budai hídfőjétől 10 perc)

Időpont: 2013. május 10. 13 óraPARVATI TÁNCCSOPORT ÉVADZÁRÓ BEMUTATÓJA

/ 2013-04-30 /A Parvati Tánccsoport 2006-ban alakult az idei a harmadik évadzáró bemutatónk lesz, ahol a csoport minden tagja bemutatja mit tanult ebben , illetve az elmúlt években. Ez egy ünnep számunkra, amikor mindannyian együtt lehetünk és együtt teljes díszben táncolhatjuk végig azt a tánc szertartást, amit hajdanán az oltár előtt táncoltak Indiában a szigorú fegyelemben élő templomi táncosnők.
Az előadást ajánljuk az Úr Jagannathnak, gurumnak Bijay Kumar Senapatinak és lányának Dalinak, valamint minden jelenlévőnek, aki osztja örömünket!

Időpont: 2013. június 9. 17.00
Helyszín: Gödör klub passzázs (Király u. 8-10.) (fedett, de nem zárt tér) www.godorklub.hu

Fellép a Parvati Tánccsoport haladó, kezdő és gyermek csoportja
Szólót táncol: Túri Virág Réka és Tirják Tamara
Konferál: Dóka Róbert

A program az Athe Sam Roma Összművészeti fesztivál utolsó napján lesz a Gödör klub rendezésében. www.athesam.hu

Belépés ingyenes!


Jelezd a fecbookon is, hogy csatlakozol. Kattints ide!TÁNCRA PERDÜL INDIA

/ 2012-12-11 /Az Indiai Kulturális Központban lépnek fel a gyerekek most kedden:

kattints a linkre:

http://www.facebook.com/events/294314437354014/OLTÁR A TÁNCNAK

/ 2012-11-24 /Szeretettel meghívunk minden régi és új tagot, valamint bárki érdeklődőt az új tánchelyünkre, ahol egy oltárt állítunk be.

Ez alkalomból a következő programot tervezzük:
15.00 Szárifelvétel a tánchoz (hozz egy szárit, ha van)
15.45 Indiai és nem indiai meséket mond kézjelekkel Lovranits Júlia

16.00 Előadás az odisszi táncról különösképpen a mai ünnepre aktualizálva. (Ez nem táncelőadás, képekkel kísérve.) Előadó: Túri Virág Réka
17.00 Az oltár avatása, majd táncfelajánlások a Parvati tánccsoport tagjaival. A végén egy meglepetés koreográfia, közreműködők: Túri Virág Réka, Szita Bernadett, Vass Mariann Linda
18.00 Ételkostoló a Vegafood támogatásával.

Helyszín: Rejtett kincs lelki töltőállomás, Budapest 7. ker. Rózsa u. 1. ( bejárás az utcafrontról zöld  korlátot keress.)
www.rejtettkincs.hu

Ez az esemény a facebookon. Lájkolj minket, és jelezd, ha jössz. :)
A rendezvény ingyenes!KEZDŐ ODISSZI TANFOLYAN AZ INDIAI KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

/ 2012-08-12 /Szeptember 12-étől minden szerdán 18-19.30-ig tart a kezdő odisszi tanfolyam.

Helyszín: Indiai Kulturális Központ, 2. ker. Búzavirág u. 14. 

 

Az Indiai Kulturális Központ 30 főre szabta meg a keretet, így mihamarabb jelentkezzen aki szeretne jönni:

"30 fő jelentkezését tudjuk elfogadni érkezési sorrendben a cultural.centre@indianembassy.hu"LÓTUSZNAPOK ÉS NANDAFALVA FELLÉPÉS

/ 2012-07-28 /Várunk szeretettel a Lótusz napokon kétszer egy órás bemutatónk lesz, ahol a bemutató után ki is tudod próbálni az indiai táncot.

Közben táborainknak otthont adó Nandafalván is adunk egy rövid ízelítőt a nyílt nap keretében.

 

Időpontok:
július 14. szombat 15.00
július 29. szombat 17.00

Fellépünk még Nandafalván 28-a szombat 18 órától

Linkek:
www.parvati.hu
http://www.lotusznapok.hu/programok-2012/szombat.html
http://www.lotusznapok.hu/programok-2012/vasarnap.html
http://nandafalva.hu/programok/mela_2012_nyiltnap.htmGOVINDA ÉNEKE - ÉVADZÁRÓ BEMUTATÓ

/ 2012-05-19 /Govinda éneke
A Parvati Tánccsoport II. évadzáró bemutatója
Az együttes vezetője Túri Virág Réka

A 2006 óta működő Parvati Tánccsoport jelenleg a Bharata Kultúrtérben működik. Mostanra egy teljes repertoárt tudunk táncolni, ahogyan eredetileg is zajlott a templomi szertartásokon.
A Tánccsoport legkisebb tagja nyitják a bemutatót, akik átlagosan nyolc évesek. A csoport felnőtt tagjai folytatják a táncot, amelynek témája a Tíz Avatár története Jayadéva Gíta Govindájából. Egy szóló produkciót is láthat a közönség ugyanebből a műből Túri Virág Réka előadásában.

 

Időpont: 2012. május 26. 19.00

Helyszín: Bharata Kultúrtér (VII. ker. Tivadar u. 3.)SZENT ÉS PROFÁN A TÁNCBAN ÉS SZERELEMBEN

/ 2012-04-14 /                 

 

India ősi tánca nyugaton, nyugat kortárs tánca keleten.
Túri Virág Réka és Lengyel Katalin közös táncelőadása Burns Katalin közreműködésével

„A világmindenség keletkezésekor született maga a tánc is, mely amaz ősi szerelem kísérő tüneménye.” (Lukiánosz: Beszélgetések a táncról)

Az előadás első részében indiai klasszikus Odisszi táncbemutatót láthatnak Túri Virág Réka előadásában. Virág az orissai Puriban töltött idő alatt ismerkedett meg az indiai kultúrával. Ezt a tradicionális táncot egykor a templom falai között az isteneknek való felajánlásként adták elő. Az isteni kedvtelésekről szóló történetek sajátos szimbólumrendszerrel varázsolják ide időben és térben egy felsőbb világ érzéseit.

Az est második felében Lengyel Katalin kortárs táncművész és koreográfus produkcióját láthatják. Kata két hónapot töltött Észak-Indiában, ahová egy utazó nemzetközi művészeti fesztiválra hívták meg, hogy előadjon és projekteket vezessen le. Hétről hétre más és más városba utazott a többi 25 művésszel, hogy ott folytassa a munkáját, miközben a helyi művészettel és kultúrával ismerkedett meg. Ezen munkáit láthatja a közönség Túri Virág Réka és Burns Katalin vendégszereplésével.

Belépő 1200 Ft, diák 800 Ft

http://www.facebook.com/events/288627944546137/SZÍVBŐL DZSAGANNÁTH FELÉ ODISSZÍ TÁNCEST TÚRI VIRÁG RÉKÁVAL ÉS A PARVATI TÁNCCSOPORTTAL

/ 2012-02-24 /"Sokféle táncot tanultam és tanítottam, míg egy belső hívásra eljutottam az Odisszihez. Puriban akartam tanulni mindenképp, hogy Dzsagannáth közelében lehessek, és megérezzem azt az áhítatot és alázatot, amit hívei az utóbbi kétezer évben töretlenül fenntartanak. A tánc nyelvén próbálom meg elmondani mindazt, amit eme megható és egyben zavarba ejtő világ mélységeiből tanultam, táncmesterem Bijay Kumar Senapati önzetlen és szeretetteljes tanításai által, amiért örökké hálás leszek neki.
Végzettségem szerint is tánctanár vagyok, így 2006-ban önálló tánccsoportot alakítottam Budapesten, Parvati Tánccsoport néven. Tanítványaim a formákon túl, a tánc mélységeit is keresik. A legmélyebbről indított mozdulat a szívből jön.
Mai előadáson egy teljes felajánlást láthatnak úgy, ahogy az annak idején a templomban is zajlott.

Túri Virág Réka"

Helyszín: Indiai Kulturális Központ (1025 Budapest, Búzavirág u. 14.)
Időpont: 2012. február 24. péntek 19.00
A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

plakát helyeDUNA PUDZSA

/ 2011-12-02 /Duna Pudzsa 2012 - Indiai Összművészeti Fesztivál

 

Január közepén tartják Észak-Indiában a Makara Sankranti ünnepet, Bengáliában a Ganga Sagar Melát, Dél-Indiában a Pongalt. Budapesten, a Duna Pudzsa Fesztiválon méz és tej csorog a folyóba, majd levéltányéron mécsesek indulnak útnak Dél felé Leveles Zoltán Dunának bemutatott szertartásán.

A játékos nevű fesztivál programjában szerepelnek kecses és gyors ritmusú kelet- és dél-indiai klasszikus tánc előadások, melyet Túri Virág Réka és Bittner Meenakshi Dóra fémjelez. Indiai és európai zenei hangzást ötvöző fúzió, a Sitaram zenekartól, Tóth Szabolcs vezetésével.

Két filmet is láthatunk Tóth Tamás filmrendezőtől. A Yantra című európai táncfilmet amely indiai klasszikus táncból építkezik és a Guru című dokumentum-játékfilmet, mely a világ legnagyobb szakrális fesztiválján készült, Észak-Indiában.

 

program:

16:00 Hindu áldozat a Dunáért

16:30 Tea

17:00 Odisszi tánc - Túri Virág Réka

17:30 Bharatanatyam tánc – Bittner Meenakshi Dóra

18:00 Tóth Szabolcs és Fülöp Szabolcs szitár és gitár koncertje

18:45 Yantra című táncfilm

19:10 Guru című film

 

http://www.a38.hu/hu/program/marseille-calling-kiallitas-marseille-calling-kiallitas-frSZEPTEMBERTŐL INDULNAK A TÁNCÓRÁK

/ 2011-09-05 /Új helyszín: VII. kerület Tivadar u. 3. (Almássy térnél)

 

2011. szeptember 5-én kezdés  haladóknak és a gyerekeknek.

2011. szeptember 7-én indul a kezdő csoport. Szeptember folyamán folyamatosan lehet csatlakozni.

 

A folyamatos fejlődés érdekében minden csoportnak kötelező egy trénig óra és egy Odisszi klasszikus óra.

 

Az indiai tánctréningről bővebben az azonos nevű menüpont alatt olvashatsz.

 

Hétfő     17.30-18.30    Indiai tánctréning

              18.30-19.30    Odisszi haladó

Szerda   17.30-18.30    Indiai tánctréning

              18.30-19.30    Odisszi kezdő

Péntek  16.30-17.30    Odisszi gyerek

              17.30-19.30    Odisszi haladóTÁNCBEMUTATÓ A VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁLON

/ 2011-08-28 /Időpont:

2011. augusztus 28. vasárnap 16.30-17.00

 

Helyszín: 

Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
(volt Pataky Művelődési Központ), X. kerület, Szent László tér 7-14),
SzínházteremODISSZI INDIAI TÁNCÓRA SZEGEDEN

/ 2011-03-15 /Hamarosan jön a következő időpont....

 

 

 

Az időpont és helyszín mint legutóbb:

Gyerekeknek: 2011. március 20. vasárnap 10.00-11.00  (800Ft)

Felnőtteknek: 2011. március 20. vasárnap 11.00-12.30 (1200Ft) 12.30-13.00 haladó kiegészítő fél óra.

 

Helyszín: cím: 6721 Szeged, Brüsszeli krt. 30. (1.em. jobbra)(kapucsengő: Isaszegi Katalin)PILATES NEM CSAK INDIAI TÁNCOSOKNAK!

/ 2009-11-27 /Rossz a tartásod? Fáj a hátad?

A Pilates egyszerű gyakorlatokkal erősíti meg a mély izomréteget, mely a test tartásért és a gerincünk egészségéért felel.

Ajándékozd meg magad egészséges testtartással, vitalitással, jó kedvvel!

 

Csatlakozz a csoportos órákhoz!

vagy

Kérj személyre szabott egyéni edzéstervet!

 


Bejelentkezés szükséges az alábbi telefonszámon sms-ben, vagy szóban: 30/5653316

 

Oktató: Túri Virág Réka

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot!
(A (*) - gal jelölt mezők kitöltése kötelező!)Az Ön neve: (*
E-mail címe: (*
Telefonszáma:  
 
 

HÍREinK

hírek
 

tovább >       
Pedagógia