Szakmai önéletrajz


1993-2003. Pavane Történelmi Tánccsoport táncosa, később tanára, tanárom: Lázár György Szeged

1993-2003. Jazztánc, tanárom: Dancsik Tünde, Szeged

1999-2001. Magyar Művelődési Intézetben társastáncoktatói végzettség, Budapest

2003-2008. Magyar Táncművészeti Főiskola moderntánc pedagógus, Budapest

2003-tól indiai Odisszi tánctanulmányok Budapesten Mladonyiczky Edit Adititől.

2005. Látogatás a Bhaskara Táncművészeti Iskolában. Kerala, Dél-Indiában

2006. 2007. 2009. és 2010/11. 2012. 2013. Odisszi tanulmányok. Mesterem: Bijay Kumar Senapati. Puri, Orissa, India

2006. Saját indiai tánccsoport, „Parvati” indítása Budapesten

2009. Stott Pilates oktatói képesítés

2012. Magyar Táncművészeti Főiskola - moderntánc tanár (MA), Budapest

2015-2017. Új odisszi mesterem Rahul Acharya vezetése alatt ICCR ösztöndíjjal (Indian Council for Cultural Relations), SRJAN, Bhubaneswar, Orissa, India

 

Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy mi az amit leginkább szeretek a táncban, azt válaszolnám, mindenek előtt a mozgást. A másik, ami erre a pályára vitt, hogy szeretek emberekkel foglalkozni, és tanítani. Ez a két dolog, ami vezérel az önmegvalósítás útján.

 

Az indiai Odisszi tánc alapjait Budapesten tanultam. Majd Indiában, Dzsagannáth Puriban találtam meg mesteremet, Guru Bijay Kumar Senapatit, akitől eredeti környezetben sajátítottam el az Odisszi tánc technikáját, és a tőle elválaszthatatlan szellemiséget.

Ő sajnos néhány éve eltávozott, így szükségét éreztem, hogy újra egy mesterhez kapcsolódva továbbtanuljak, vagy akár magasabb szintre lépjek.

Mesteremet meg is találtam Rahul Acharya személyében. Hogy minél többet tanulhassak tőle megpályáztam egy ICCR ösztöndíjat (Indian Council for Cultural Relations) ami által 2015-ben el is kezdtem az intenzív tanulást Bhubaneswarban.

 

Mesterem, Rahul Acharya, aki egy tehetséges rendkívül precíz táncművész, bejárta és járja a világot megragadó táncával. A tanításban a gyakorlat mellett az elméletre is nagy hangsúlyt fektet. Hűen követi a tradíciót, mégis modern gondolkodású, nyitott ember. Életét és napjai minden mozzanatát a tánchoz való hű elköteleződés irányítja.

Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy tanítványának fogadott! A tánc mellett sokat tanultam tőle a kultúráról, és a tánchoz való hozzáállásról, ami az élethez való hozzáállásomat is megváltoztatta, és nagy segítség a hétköznapokban.

 

 

 

Túri Virág Réka

 

HREinK

hrek
 

tovbb >       
Pedaggia